Ca urmare a contractului de parteneriatului dintre WINDOW & FACADE TECHNOLOGIES SRL şi CAD-PLAN GmbH (Germania), incepand cu anul 2008 prin intermediul firmei noastre (in calitate de reprezentant legal si distribuitor al firmei CAD-PLAN GmbH) se pot comercializa în România urmǎtoarele produse software:
ATHENA este unul dintre liderii de piaţǎ în domeniul programelor destinate pereţilor-cortinǎ şi faţadelor ventilate, program ce se instaleazǎ ca aplicaţie suplimentara a programelor dezvoltate de AUTODESK (AutoCAD, AutoCAD Architecture şi AutoCAD Mechanical). Încǎ din anul 1990, acest program a fost dezvoltat permanent, ajungând sǎ fie utilizat de firme de arhitecturǎ şi proiectare, firme ce realizeazǎ construcţii metalice de orice tip, universitǎţi şi centre post-universitare din peste 20 de ţǎri. Succesul de piaţǎ al programul ATHENA se datoreazǎ în mod special faptului ca acesta a fost conceput în strânsǎ colaborare cu ingineri din domeniul proiectǎrii şi tehnologiei faţadelor. ATHENA este alegerea corectǎ pentru dvs., atunci când dezvoltaţi proiecte pretenţioase, cu un volum mare de desene, desene a cǎror nivel de complexitate poate fi unul foarte ridicat. Interfaţa programului este intuitivǎ şi este usor de învǎţat, utilizatorul putând sǎ se adapteaze usor şi rapid cu comenzile programului, îmbunǎtǎţind modul dumneavoastrǎ de lucru şi accelerând procesul de proiectare cu ajutorul modulelor auxiliare ce le conţine programul. ATHENA este o unealtǎ preţioasǎ pentru o proiectare liberǎ şi o concepţie tehnicǎ de un înalt nivel. Câteva dintre punctele forte ale programului ATHENA sunt: biblioteca de piese şi sub-ansambluri ce o conţine, funcţiile particulare ale modulului 2D, versatilitatea de lucru a modulului 3D. Cu ajutorul modulului 3D, proiectarea tridimensionala a construcţiilor metalice devine deosebit de uşoarǎ. Programul se poate cupla uşor la baze de date cu diverse profile deţinute de utilizator (indiferent cine anume este furnizorul de sistem). Din modelul 3D se poate extrage o listǎ de repere, în format MS-Excel, listǎ care cuprinde profilele şi elementele de închidere (geamuri termoizolante, panouri termoizolante din diverse materiale). Suplimentar, profilele debitate la unghiuri diferite de 90º vor fi reprezentate în desene de debitare speciale. Incepand cu anul 2018, producatorul CADPLAN GmbH a lansat pe piata aplicatia software ATHENA COMPLETE (pentru informatii suplimentare legate de acest produs, va rugam sa ne contactati).
FLIXO generează analize termo-higroscopice ale corpurilor de clǎdire şi secţiunilor de faţade (calcul izotermic). Programul a fost realizat de cǎtre programatori în strânsă colaborare cu arhitecţi, ingineri, consilieri energetici şi experţi în domeniul fizicii clădirilor. Cu ajutorul programului FLIXO, se pot depista şi elimina, încǎ din faza de proiectare, punţile termice. Astfel se evită, încă dintr-un stadiu incipient, diverse erori de proiectare, diverse adaptări de şantier şi chiar utilizarea unor materiale necorespunzătoare. O altă aplicaţie o reprezintǎ analiza higroscopicǎ, prin care se poate stabili temperatura minimă a suprafeţei interioare dintr-o secţiune, cu scopul evitǎrii formǎrii condensului şi al mucegaiului. FLIXO analizeazǎ îmbinǎri la clǎdiri, bidimensionale, în condiţii de contur staţionar (temperatura din încǎperi şi coeficientul transmiterii termice). Toate aceste măsuri luate la timp, ca urmare a utilizării programului FLIXO, conduc la:
- economisirea de timp şi nu în ultimul rând de bani în ceea ce priveşte termenul de realizarea clădirilor sau a diverselor părţi componente ale clădirilor (pereţi-cortină, luminatoare, ferestre, uşi, faţade ventilate realizate cu diverse materiale, etc.);
- realizarea unor clădiri şi a unor sub-ansambluri ale clădirilor ce au pierderi mici de energie calorică, fapt ce conduce la cheltuieli mici de întreţinere şi exploatare a clădirilor;
Câteva dintre punctele forte ale programului FLIXO sunt: import facil al desenelor DXF, determinarea temperaturilor şi a densităţii fluxului de căldură în diverse puncte de interes, determinarea temperaturii pe suprafaţa exterioară şi interioară a elementelor analizate, determinarea coeficientului de transfer termic (k – W/m2K) şi a coeficientului de transfer termic liniar (Ψ – W/mK) în vederea analizării efectului de “punte termică”, calculul automat al coeficientului de tranfer termic al secţiunii analizate (U – W/m2K).
SJ MEPLA este cel mai avansat program de calculare şi dimensionare a eforturilor ce apar în foile de sticlă. SJ MEPLA oferă noi posibilităţi de analiză, pentru determinarea eforturilor din geamurile laminate, geamuri securizate, geamuri fixate punctual (“spider”), sub acţiunea diverselor tipuri de solicitări datorate: încercării cu pendulul (EN 12600) şi presiunii/sucţiunii vântului. Calculul de dimensionare a eforturilor din sticlă sub actiunea unor diverse solicitări este o adevărată muncă de inginerie, aceasta ne putând să fie făcută cu formule simple şi coeficienţi tabelari, ci folosind metode de element finit. Acest lucru este realizat cu succes de către programul SJ MEPLA, atât pentru foile de sticlă având forme simple (ex: dreptunghi, pătrat) cât şi pentru foi de sticlă cu forme neregulate. Toate informaţiile (tipurile de prindere, tipurile de încărcări, formulele de calcul, rezultatele, etc.) sunt gestionate de o interfaţă prietenoasă. Valorile determinate cu ajutorul programului SJ MEPLA pot fi afisate atât sub formă de raport cât şi sub formă grafică. În mod particular, noile metode de element finit implementate în cadrul programului, permit introducerea şi calcularea rapidă (a geamurilor de siguranţă laminate sau a celor securizate) într-un timp foarte scurt. Cu ajutorul programul SJ MEPLA se pot face calcule şi dimesionări ale geamurilor lipite structural.
ASISTENTA TEHNICA pentru licentele software comercializate